Kursverksamhet på Fyrislunds Hunddagis

"För att få en fungerande relation och kommunikation med vår hund behöver vi förstå både vad hunden säger och hur hunden reagerar på våra ord och rörelser."
Vad säger jag egentligen när jag böjer mig ned och hälsar på min hund? Vad menar hunden när den ignorerar min inkallning, trots att jag skriker högt?
Det finns många saker som sker i vardagen som vi ser som självklara på vårt sätt, och hunden ser det som självklart på deras sätt – hur får vi det att bli självklart för båda parter?
"Jag vill lyfta fram möjligheterna för ägare att kunna läsa sin hund bättre och träna hunden att läsa människor och andra hundar på ett bra sätt"

 

 Vi använder positiva belöningsmetoder och accepterar inte någon form av stränga träningsmetoder (inkl. stryphalsband, elhalsband, eller andra smärtsamma tekniker som populariserats..). 

 

 • Vi tar varje möjlighet att ge direkt hjälp, feedback och stöd till våra studenter, praktikanter under våra praktiska övningar för att undvika dåliga vanor eller missförstånd från början.

 

 • Vi förstår vikten av en låg stress nivå och en bekväm miljö för både hundar och praktikanter.

 

 • Vi använder därför fullt ut vår inomhus träningslokal som har luftkonditionering, halkfritt gummigolv samt bekväma sittplatser. Vilket ger en stressfri miljö att träna i, oavsett väder, året om.
 • Valpkurs:
 • Kursen innehåller både teori och praktik, vi kommer att prata om och träna på hantering, kontakt, följsamhet, gå i koppel, hälsa fint, sitt, namnträning, tillit, inkallning, att vara ensam.
  Vi bygger träningen på den lekfullhet och nyfikenhet valpen har sedan födseln, och du får lära dig att visa din valp att du är värd att följa och att lita på.
  Din valp kommer under trygga förhållanden att få prova en spännande upplevelsebana, där du får träna på att vara den stabila vägvisare den så väl behöver.
  Beroende på gruppens sammansättning kan det bli tillfälle till lek i syfte att träna hundspråk, både för valpen och för dig.

  Grundkurs:

  Detta är kursen för dig som vill ge din hund och dig själv en stabil grund att stå på. Kursen baseras på metoder för att nå en bra kontakt mellan hund och ägare. Vi jobbar med positiv förstärkning och alla övningar syftar till ett bättre samarbete och fördjupad tillit.
  Kursen innehåller både teori och praktik och omfattar kontaktövningar, följsamhet, koppelträning, hantering, passivitet, sitt, ligg, stå, stanna, stanna kvar samt grunderna till en fungerande inkallning.

  För hundar från 6 månaders ålder.
  Första tillfället är vi bara inomhus, beroende på gruppens sammansättning och behov kommer vi sedan att alternera mellan att vara ute och inn

 

Tanken med denna kursen är att ge dig som hundägare grundläggande kunskaper för att fostra och träna din valp  genom positiva belöningsmetoder och jobba på att ge din valp en trevlig start i livet. 

 

Det är aldrig för sent att börja träna en valp / vuxen hund.

Om din hund är över 6 månader och ni behöver en nybörjarkurs så går vi  igenom de viktigaste  för att få en bra relation med din hund och även hur man kan förebygga framtida problem  genom positiva belöningsmetoder.